Even voorstellen...

Net zoals zoveel mensen ben ik een enorme liefhebber van lekker eten en drinken! Toch is het vinden van een balans tussen een gezonde basisvoeding en die lekkere extraatjes tegenwoordig een hele uitdaging geworden.

Ik durf gerust toegeven dat ik me voor de opleiding Voedings- en Dieetkunde ook wel eens liet leiden door tegenstrijdige mediaberichten, die beweerden het recept voor de ideale voeding te hebben gevonden.

Tijdens mijn driejarige opleiding aan de Thomas More hogeschool in Geel leerde ik al snel dat zo'n kant-en-klaar recept helemaal niet bestaat. Natuurlijk zijn er wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen die vertellen wat we beter wel en niet zouden eten om gezond te zijn. Maar iedereen is anders en bepaalde richtlijnen die geschikt en/of haalbaar zijn voor de ene, zijn dit niet per definitie ook voor de andere.

Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar er zijn natuurlijk nog een heleboel andere factoren die van groot belang zijn voor een goede gezondheid. Daarom vind ik het heel belangrijk om als diëtist nauw samen te werken met andere zorgverleners.

Verder staat de wetenschap rond voeding niet stil. Ik volg regelmatig opleidingen en bijscholingen om mijn kennis up-to-date te houden. Zo behaalde ik onder andere in 2019 het getuigschrift 'Postgraduaat Diabeteseducator'.